Похвали се докато си на върха

Имаше някаква поговорка Похвали се докато си на върха, та реших да последвам съвета. Или беше откажи се? Кой знае. Ама аз ще се хваля, че отказването нещо не ме кефи.

След притесненията ми дали приложението ни По кината е достатъчно добро да мине одобрението на Apple последва еуфория от преминаването и нови притеснения дали ще ни харесат хората. Apple не помогнаха много като ни „казаха“, че за да видим статистика на брой сваляния, трябва да изчакаме ден и нещо. Понеже сме закърмени с гугъл аналитикс, това ни се видя доста време. След като цифрите най-после излязоха и видяхме, че цели 38 човека са свалили приложението ни (което не е особено много, като се има предвид, че само тестърите са около 10, но за нас си беше цифра), започнахме лека-полека да се качваме в класацията за безплатни приложения в App Store. Ден по-късно (с още 378 изтеглени!) се изкачихме до заветния връх и се окопахме там, както се вижда на картинката. Помогнаха ни хората, които писаха за нас в bgiphone.com и bg-today.com, но най-вече – верните ни фенове. Благодарим на всички!

Изкушението да лежим и да се наслаждаваме на успеха си е голямо, но пък от друга страна много ни сърбят ръцете да започнем да реализираме следващите си идеи за приложения. Както и да добавим някои екстри в това – макар не трябва да се прекалява с екстрите. Ако вземат да стават много, може направо да се раздели на 2 приложения :)

Ако не знаете за какво говоря, посетете сайта на приложението или неговата facebook страница. В първите 3 дни приложението са изтеглили близо 1000 човека.