Жаден за парите почти остава без крак

Този материал беше публикуван за първи път в сайта ми cenatanaistinata.com, който вече не съществува. Затова го публикувам тук. Приятно четене.

Кандидат за 200те хиляди лева награда в предаването Цената на истината завърши деня си в болница Св. Ана. Докторите едва спасиха левия му крак. Хитрецът решил да опита да излъже детектора на лъжата, като си причини силна болка и така заблуди машината. „Гледах го в един филм по телевизията“ – сподели пред наш репортер Иван Б. от гр. Ихтиман.

Иван взел средно голям пирон, забил го направо отдолу през подметката и така решил да обуе обувката. Той не отчел факта, че не е актьор от филм и наоколо няма екип за специални ефекти, които да нагласят всичко. След като едва останал в съзнание, Иван решил все пак да продължи с плана си, заключил дома си и излязъл от блока да търси такси, което да го откара до студиото. От блока му в столичния квартал Младост 1 до спирката, където спирали такситата имало близо 300 метра, които му се видяли като 30 км. Когато най-после стигнал до спирката, му било толкова зле, че едва успявал да различи колите по шосето. Цялата му обувка била потопена в кръв, което го и спасило. Наблюдателният Спас М., който чакал тролейбус номер 5 на спирката, видял червената обувка и веднага се притекъл на помощ на бедния човечец.

Нов скандал последва на следващия ден, когато продуцентите на шоуто забраниха на членове на семейството на Иван да участват в предаването. Брат му Минчо Б. – вече одобрен за участие – оглуши цялата болница със заплахи и обиди, най-меките от които бяха „Ще ти пробия и другия крак!“, „Ще ми връщаш сега пропуснатото като ми копаш на нивата!“ и други в тоя дух. Наложи се 2ма таксиджии, паркирали наблизо, да се притекат на помощ на портиера на болницата – пенсионера Кольо У – при озаптяването на развилнелия се брат. За щастие пострадали няма, ако не броим уплахата и леко навехнатата китка на портиера.

Лекарят-герой, спасил крака на флиртуващия с истината Иван, се казва Петър Г. и е завършил ВМА с отличие. Той е по-известен сред лекари и сестри като Клунито, защото при слаба светлина и погледнат в профил прилича на Джордж Клуни – митичния доктор Дъг Рос от Спешно отделение. „Просто изпълнявах дълга си“ – сподели Клунито след близо 4-часовата операция, като не пропусна да намигне на симпатичната стажантка от един от екипите на телевизиите, отразяващи драмата.

Хората зад предаването отказаха да застанат пред журналисти и да коментират случката, както и решението си да не допуснат семейството на Иван до участие. По непотвърдени данни, рейтингът на Цената на истината се е вдигнал почти двойно откакто е започнала сагата с пирона, или още наричана от някои медии пиронгейт. Видни наши ПР-специалисти обясняват, че най-добре за рейтинга на предаването е да остави събитията без коментар.