Лято е, жега е

Преди време много обичах да ходя на плаж. Дори когато бях в София – студент, а после орбителец – успявах да отделя поне месец, а понякога и 3 на любимото си море. В Бургас плажът е готин и е близо до вкъщи. Доста съграждани не го харесват, но мен си ме кефи.

Пак е лято, пак е жега и вече съм с една баня повече от миналата година. Общо имам една. При това има големи шансове да отида втори път. Не че не ме кефи вече, просто е много сложно. За плаж трябва компания, трябва и време. А когато имам едното, нямам другото и обратно. Може би когато децата порастнат с още година-две, ще мога да ги водя по-лесно, но в момента нещата са такива.

Два абзаца за това, че не съм ходил на плаж, следващите два трябва да са за нещо друго, което не съм правил, нали? Планина? Чужбина? Шах? Май не. Вместо това – ето какво правя когато не ходя на плаж. И нямам предвид работата, тя не е чак толкова интересна. Макар да се появяват чат-пат интересни проекти, но едва ли биха се харесали на редовия ми читател. Също и на другите двама.

Host Jon Stewart in the studio of The Daily Show

The Daily Show (via Wikipedia)

Като начало – загледах се в 2 нови (за мен) политически предавания. Дилян ми ги препоръча, аз му казах, че не ме кефят, после той няколко пъти ми цитира нещо от тях и аз реших да ги тествам. The Daily Show & The Colbert Report. Много добри, нищо, че са за Щатите. Не съм гледал много бг политически предавания, та не знам дали тук имаме нещо толкова добро, но не ми се вярва. В едното предаване водещият е демократ, в другото – републиканец. До преди да попадна на тях, бях твърд демократ – не че на някой му пука, след като нямам право да гласувам в САЩ – главно заради Bill Maher и неговото Real Time with Bill Maher по HBO.

The Colbert Report (via Wikipedia)

Бях наясно, че републиканците до един са луди и прости. Но вече не съм толкова убеден. И двата сериала са по Comedy Central, което разбира се няма как да гледаш тук. Както и американското HBO, по което върви Real Time. За радост можеш да ги гледаш онлайн – и нямам предвид да ги дръпнеш от някой торент сайт (макар и това да е вариант). Просто цъкни на линковете малко по-горе и търси карето „Most Recent Episode“. Дано ти харесат.

Освен това ме поканиха за жури в едно състезание в любимия ми сайт за сериали TV Series Bulgaria. Идеята е всеки от участниците да си избере по един сериал и да го защитава в борба със сериалите на другите участници. След 2 предварителни кръга и групова фаза, Битката на сериалите е във фаза на директни елиминации. Схемата на играта е Двойно елиминиране – нещо, с което не бях запознат до преди да стана жури. Участниците се справят доста добре и на моменти се чувствам притеснен за мястото си като главен ревюист в сайта. Плюс мисля, че ревюист е много яка дума.

Studio 60 on the Sunset Strip

Image by Regueiro via Flickr

След като няколко месеца търпях компютърът ми да се рестартира без видима причина – но, за сметка на това, в серия на равни интервали от по 1 час – най-накрая инвестирах в нов процесор, дъно и рам. Което значеше, че ми трябва 64-битова ОС, понеже 32-битовите нещо отказват да приемат факта, че мога да имам над 3 гб рам (добре де, 3 и нещо). След няколко часови неуспешни опити да инсталирам ubuntu 11.04 от вярната си бяла флашка (с черна лента), накрая се примирих и инсталирах ubuntu 10.04, като после го ъпдейтнах на 10.10. И понеже старата ми ОС (ubuntu 10.10, само че 32-битова) си работи, миграцията мина доста гладко. Дори си копирах лог-файловете на пидгина, та хората в скайп като ми кажат ‘айде изрови какво говорихме преди 2 седмици’, да мога. Всичко върви много добре вече, освен двд записвачката ми, която остана в историята, след като новото ми дъно не поддържа PATA. Не ми липсва, не помня кога последно я ползвах. Хм, помня – когато гледах за пореден път Studio 60 on the Sunset Strip. Може да си взема една синьо-дискова записвачка за коледа. Ще видим. А на тези, които си мислят, че написах целия този абзац само за да имам оправдание да сложа снимка от Студио 60 ще кажа само „Шшшшшт!“.

2010 Mac Mini

продукт на Apple

Въпреки, че имам цели 3 продукта на Apple, не съм от върлите им фенове. Mac Mini-то със сигурност е по-слабо от PC-то ми, дори преди ъпгрейда. Макар да трябва да призная, че е около 10 пъти по-малко и поне 5 пъти по-тихо. Обаче на Blizzard им е през хуя дали компютърът ми е тих, стига да е бърз. Колкото до iPhone-ите (2 броя) – да, доста ми се подобри мнението за тях, след като ги имам вече. Но и те си имат минуси, не са върха на сладоледа. Примерно не мога да пренасоча обажданията избирателно (само когато телефонът е извън обхват или нещо такова) – или всичко или нищо. Или пък не мога да си копирам филмче да гледам на него. Multimedia player Dingoo A320, white color.Поне не лесно. Имам една джаджа (фактически, жена ми има) Dingoo A320, която е емулатор на игрови конзоли, на която филмите си вървят без проблем. При това без да има нужда да ги конвертирам или нещо такова. Копи-пейст-енд-плей – новият ми най-добър приятел.

За финал ще кажа, че гледах един комик Daniel Tosh, който ми допадна. Допаднаха ми 2 негови представления пред публика, не предаването му Tosh.0, което е нещо като да гледаш Боби Турбото. Доста е брутален, но му се получава, поне според мен.

Enhanced by Zemanta