Новите сериали – секси убийца, смешни детективи, сукуба супергерой

Лятото продължава да ме бомбандира с нови сериали и не ми остава друго, освен да ги гледам и после да ти ги препоръчам (или оплюя). Не беше толкова отдавна деня, в който те запознах с цяла дузина, а ето че дойде време за още три. Без повече приказки, ето претендентите за вниманието ти:

Никита (Nikita) – нова версия за готината мацка, тренирана да убива. Този път тя избягва от „The Division“ (поредната тайна организация – нещо като Manticore в Dark Angel) и си поставя за цел да ги разобличи и унищожи. В тази организация е пълно със секси убийци – млади бивши престъпници, които са нямали много лични връзки и е било лесно да изчезнат от света. Доста впечатляваща пилотна серия, която ни показва колко е яка нашта и колко са самодоволни лошите – типично по американски. Съветвам да се запасиш с пуканки и кола. Приятно гледане!

Terriers – не е за глутница кучета, а за двама частни детективи, които не са съвсем легални такива. Единия го играе бащата от Grounded for Life (Доживотна присъда), който после игра шефа на полицейското управление в Life (До живот), а другия – Michael Raymond-James, който си гледал в True Blood (Истинска кръв). Сериалът е комедия и пилотната серия е добра, но не съм сигурен, че ще тръгне в правилната посока. И за тук ще ти трябват пуканки.

Lost Girl – нов свръхестествен сериал, в който главната е сукуба. Знам, че те грабнах още с първото изречение, но все пак ще напиша още няколко. „Феите“ (the Fae) са разделени на светла и тъмна страна и Бо (така де, сукубата) трябва да си избере страна – това е темата на пилотния епизод. Също така тя се запознава с Кензи (която помниш като Наташа от Life Unexpected), от която не може да се отърве, след като й спасява живота (или поне я спасява от изнасилване). Сериалът е канадски, но както вече знаеш, в това няма нищо лошо. На този адрес можеш да намериш интерактивен комикс – хвалят се, че са първи с тази идея, пробвай и сподели после какво мислиш.

  • appleshoe

    Интерактивният комикс беше готин (при това на мен комиксите са ми по-скоро безразлични). Освен това оценявам идеята – дано и на феновете на класическия комикс да им допадне. Все пак това е междинното стъпало преди (истинската) анимация.