Летни сериали

Това лято не е като миналото. И не само заради жегите. Спомням си миналото лято когато Хаус и компания излязоха в почивка, бях почти на ръба на отчаянието. Месеци без нищо за гледане. Вярно, имаше чат-пат по някоя серийка на нещо, но не достатъчно. Далеч не. Сега е друго. В навечерието на есенния сезон ще ти разкажа за летните сериали – някои от тях са достатъчно силни, за да изпреварят „истинските“.
Първо нещо не толкова лятно – Lie To Me. От Fox не можаха добре да си организират графика и се наложи част от сериите да ги пуснат лятото (вместо пролетта), което за мен беше много добра новина. Обичайното добро ниво, невероятен Тим Рот (също нещо обичайно) и доста напрежение – заслужава си гледането.
Освен това намерих (къде с чужда помощ, къде съвсем сам!) още няколко интересни заглавия, които току почват. Започвам с това, което ме впечатли най-много – The Good Guys. С любимия ми напоследък Bradley Whitford (точно така, Джош от Западното крило и Дени от Студио 60) и Colin Hanks, който не е играл почти никъде, което го прави идеален за ролята на новака, плюс още няколко познати лица, които няма да изброявам, щото ме мързи сега. Сериалът е за ченге-ветеран, който е бивш герой и затова още не са го изгонили въпреки пиенето, и новия му партньор, който се опитва да се издигне, но му е малко трудно. Ветеранът обича да сваля свидетелки и обвиняеми и да пие. Все едно Тарантино е решил да прави криминален сериал. До сега има 9 серии.

Identity е британски криминален сериал – в отдел за борба с кражби на самоличност започва нов човек, който преди това дълго време е бил под прикритие в мафията и още не е съвсем приключил там. На фона на доста интересните случаи, виждаме как той се опитва да си оправи живота. В целия сериал нещата са малко по-разчупени от стандартното „американско“, с което съм свикнал. Не изпускай! Първият сезон приключи, сериите са общо 6.

The Glades – след като шефът му го прострелва в задника, Джим решава да се премести от Чикаго на някое по-спокойно местенце с по-малко престъпност и избира Флорида. Там обаче – освен много яка медицинска сестра със съпруг в затвора – има и престъпници, та време за голф почти не остава. А, да, почти забравих – Джим е ченге. 9 серии дотук, общо 13 ще има в първи сезон.


Victorious – за едно училище за изкуства в Холивуд, където нашта попада малко случайно покрай сестра си и отначало трудно свиква с изчанченото поведение на околните, но постепенно всичко си идва на мястото. Интересното е, че постоянно си ъпдейтва статуса в няква социална мрежа, явно създадена специално за сериала – The Slap. Имат си и туитър акаунт. И този сериал има 9 излязли серии до момента, по план са 20 на сезон. Сериите са по 20 минути.

Sherlock – свеж съвременен прочит на Шерлок Холмс, този път от британци. Първият сезон е от 3 епизода по час и половина и е много добър. Холмс е дразнещо умен и арогантен и (почти) никой не го понася. Обича да помага на полицията, без да взема пари за това; има си arch-enemy, както сам го нарича; може да праща смс-и на всички журналисти в залата – какво ти трябва още?

Haven – в малкото градче Хейвън започват да се случват странни неща. Хора придобиват свръх способности, за които дори не подозират. Русата (и готина) агентка на ФБР Одри Паркър решава да заживее в градчето и да помага на местната полиция за тези случаи, като междувременно търси информация за майка си. Сериалът е базиран на романа на Стивън Кинг The Colorado Kid. Кинг е също съсценарист на сериите до момента, които са 8.

Страници: 1 2 3