3 пилотни серии

Безсрамната почивка от 2 месеца (на 2 пъти по 1) на Хаус и Касъл ме принуди да запълвам с нещо ново и така попаднах на 3 нови сериала, за които още не съм сигурен дали ще се задържат. Въпреки това ще те запозная с тях.

хълцук


Започвам с Hiccups – смахнат канадски сериал за детска писателка, която в реалния живот е доста по-различна отколкото в книгите си. Нервните й изблици държат на нокти издателите й и тя е на път да ги загуби когато се среща със Стан – самообучил се ментор, който обещава да й помогне. Той самият е много изненадан, че след 6 месеца суша най-после има клиент и остава още по-изненадан когато разбира, че клиентът е богат.
Сериалчето започва добре и мога само да се надявам, че няма да се изложат в следващите серии. Гледай го или пък изчакай да ти кажа дали и нататък продължава да е приятно.

Мис Пакмен


Dan for Mayor е за млад мъж, който изведнъж решава да се кандидатира за кмет на градчето си. Приятелите и настоящия кмет не го вземат насериозно, което не е чудно – той работи като барман в местен бар, през свободното си време играе на Ms. Pac-Man – единственото що-годе скъпо нещо, което притежава, а доскорощната му приятелка се жени за друг. След като най-после убеждава най-добрия си приятел да му е шеф на предизборната кампания, отива да подаде документите и се сблъсква с първата пречка – таксата е 1000 долара. Така става за смях в пресата и всички мислят, че ще се откаже, но той е твърд – продава играта и внася таксата. И всичко би било просто една голяма шега, ако в края на пилотната серия автобус не беше прегазил досегашния кмет и единствен опонент на Дан.
Със сигурност ще гледам епизод 2, макар пилотният да не е особено силен или смешен. И тук авторите са канадци, което значи, че актьорите не са ни вече до болка познати от други сериали.

Адам


Последният в списъка не е нито комедия, нито пък е канадски. В него ще видиш много познати актьори –
Peter Krause (Адам) си го гледал в Sports Night (Спортни новини), минисериала The Lost Room и в Dirty Sexy Money (Мръсни секси пари), и го харесваш много.

Сара

Lauren Graham (Сара) е готината майка Гилмор от Gilmore Girls (Момичетата Гилмор), която тук също играе готина майка, която след раздялата с мъжа си е принудена да се върне в дома на родителите си.

Джулия

Erika Christensen (Джулия) може да не е играла на много места, но пък е много яка, а и има филм по Стивън Кинг във филмографията си.
Dax Shepard (Кросби) е брат им (в сериала, разбира се).

Кристина

Сериалът се върти около проблемите им и отношенията помежду им, както и с родителите им. Craig T. Nelson (Зийк) играе баща им и ти е много познат, защото си гледал The District (Отделът). Bonnie Bedelia (Камил) е майка им, която няма как да не те кефи, все пак играе жената на Брус Уилис в Умирай трудно + участва в поне 3 филма по Стивън Кинг.
Monica Potter (Кристина) е сладката блондинка Лори от Boston Legal (Адвокатите от Бостън), която играе и главна роля в Trust Me. Тук е снаха в семейството. Женена е за Адам.


Освен тези 3, опитах да гледам и The Bridge, но не издържах цялата първа серия. Става дума за полицейско управление на име The Bridge, което е на границата между два квартала – богат и беден. Корупция, самоубийство, политически игри – това са само част от нещата, които видях в първия половин час. Ако те кефят такъв тип сериали, дай му шанс. За мен е прекалено сериозен.